onsdag den 23. april 2014

Ud i det grønne med ham den skønne

Rune har købt vandre støvler til "Samsø rundt på gå ben på to dage". En ekspedition jeg ikke helt er sikker på at han kommer til at synes er så sjov, som den lyder. Men jeg må jo heller bakke op og hjælpe så godt jeg kan... Derfor sagde jeg ja til en hyggelig shelter tur ud i Marselisskoven aka. Hørheden, med efterfølgende heik ud til "Ørnereden" og hjem igen med oppakning på, så støvlerne i det mindste er gået til når det rigtig gælder.

Rune havde læst Lidt om Shelters i Århus og lavet en Booking til os, så vi var sikre på at have tag over hovedet om natten, hvilket senere vidste sig at være et godt valg.
Så fredag aften efter Allans phd forsvar snørede vi støvlerne, og fik købt de vigtigste provianter: Pasta, pølser, tomatsovs, petroleum, tændstikker, vand, havregryn og UHT mælk og vente snuderne syd på.

Vi var heldige med vejret så jeg rigtig kunne lege med mit kamera. På trods af det miniaturekort Rune havde printet fandt vi hurtigt shelteren ved den åbne plads "Hørheden", hvor der er to shelters mere, et aktivitetshus og en toilet bygning. De to andre shelters var allerede optaget af en skoleklasse og et par.

Vi skyndte os at lave mad. dette krævede dog en konstant "gryde-holder" (også kaldet Rune), da der manglede en blus-regulator til trangiaen. Men maden smagte godt, som den jo altid gør i det grønne, det samme gjorde øllene og de dyre dråber i lommelærken. Og det hele smagte lidt bedre, da der kom en natugle og satte sig i vores træ - ihhh så meget natur lige ved Århus!

Men nøj hvor var der meget fugle kvideren, mågeskrig og jeg skal gi dig. Lige da vi var gået i seng kom der nogle for at tjekke om vores shelter var fri. Og igen kl ca. 24, da vi sov trygt, blev vi vækket af lommelygtelys - hvilket ikke er spor sjovt når man ikke har kontaktlinser i! Længe leve den booking.
Nå men det resulterede i hvert fald i at nerverne bogstaveligt talt sad uden på tøjet resten af natten, hvilket resulterede i del "Hey" råb i søvne ;)

Den næste morgen vågnede jeg og så en politimotorcykel køre ude på stierne med blå blink på - Jeg sprang ud og fik briller på - Var sikke på, at dem fra i nat var blevet spist af en bussebøh-mand. Med brillerne godt placeret på næsen måtte jer erkende, at politimotorcykel var en gammel dame på en el-scooter med hvid hjelm, gul vest og blåt blafrende halstørklæde.
Så fik vi i hvert fald fastslået at jeg ikke skal køre bil uden briller!

Efter morgenmaden gik vi en lang snørklet tur langs strand, op og ned af bakker og tilbage til Århus. Alt i alt en skøn tur:



Selvom det kun var en overnatning så fylder trangia, mad, soveposer, liggeunderlag og varmt tøj altså meget!


      


      

Kære biologer - hvad er det for en plante - den hører da ikke til i skovbunden!?

Vores shelter er markeret på  kortet. de to andre var i et-plan, altså uden hylde, men havde til gengæld igen læ væg med siddeplads som vores. desuden var deres bålsted så tæt på at de lugte meget af røg.


Godt vi havde trangia med, for det er ikke meget brænde man kan finde i skovbunden på en regnvejrsdag.
dejligt med røg og vind fanger og god afstand til bålet








Mit bud er en husmår eller evt en grævling....
Er det en hund eller lortens ejermand?
nærliggende hule, dog uden friske spor. Er det en ræv eller grævling?
Se et bette eger! Vi hørte også en spætte og så mange sumpmejser. 

en kolibriflue - ifølge skabs-biologen Rune :)


1 kommentar: