søndag den 24. august 2014

Malang og omegn, Java

Den kære Joshua, som jeg stadig vælger at tro var en ærlig mand, som hjalp os ud af Malang lufthavn og med at finde et sted at bo
Ennys Guesthouse. Her boede vi super hyggeligt til ca. 150kr for et dobbeltværelse med morgenmad. Det var også herigennem vi "hyrede" Adi, vores privat chauffør med bil og benzin i 3 døgn for et par millioner..
Neden under boede hele familien, og kom op og lavede morgen mad til os og de andre gæster i dette fælles område.
Oven på var der også værelser samt denne super hyggelige tag terrasse.
Heroppe havde de et par fugle. Næste alle "velhavende" indonesere har fugle. Desværre er det vilde fugle som de fanger i skovene på Sumatra og Borneo, og altså ikke op drattede fugle som vi er vant til med fx. undulater.
Det er svært at gætte at Malang er en by med 800.000 indbyggere. Det meste er små huse med egene butik, som det ses på billedet til højre. Men vi fandt også den fine område navngivet efter landets vulkaner, her med allén Ijen til venstre.
Vores første rigtige indonesiske aftensmåltid var også tæt på at være det bedste på hele turen. Om ikke andet så var det i hvert fald det stærkeste, selvom det kun var en halv-grøn chili der røg ned. (Før og efter billede). Godt der var smoothi til at slukke branden med...
På vej mod Cemoro Lawang forsøgte vi at være kulturelle og besøge de lokale templer. Der var desværre lukket. Man skal vist nøjes med at lede efter templer ved Borobudur og på Bali!
Vi blev meget hurtigt træt af kødboller, tør kylling, fiske-smags-suppe og ristede-løg. Men man skal nu alligevel ikke kimse af en frokost til 6 kr!
Suppen fandt vi i den lokale te-plantage. De havde forsøgt at lave en forlystelses park ud af stedet. Et kæmpe flop! Få sølle dyr i små bure, en zip-line der ikke var der mere, og en træk-tur på en hest var hvad de havde at byde på. Heldigvis er vi nemme at stille tilfredse og var ellevilde over de gigantiske edderkopper vi mødte rundt om i plantagen. Desuden var det lidt underholdene at være de eneste hvide: Samtlige asiatiske teenager-turister gerne ville have billeder med os (også en kende belastende).
OBS større end Runes hånd!
Har prøvet at få et størrelses perspektiv, så det er altså to 10 meter  høje grantræer, som edderkopperne hænger i mellem. Men det er nu stadig svært at se hvor store de er...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar