torsdag den 11. september 2014

Til skræk og advarsel - Men også opmuntring og opfordring! Komodo sea adventure, Indonesien

På trods af nedenstående så var det virkelig en FANTASTISK sejltur vi var på - Ja nok en af de største oplevelser for mig på hele turen:


Hunting Komodos by Camera 5D/4N by Perama tours


Store dele af oplevelsen var bare det at bo på en båd i fem dage, da jeg aldrig har prøvet det. Men det var også de smukke øde vulkan landskaber, som man kun kan overskue dem fra havet af, vilde strømninger i vandet omkring komodo, mange mange mange flotte fisk, stor fugle, delfiner, solnedgange og selvfølgelig komodovaraner.

Når jeg siger fisk og vulkaner så skal det lige nævnes at vi desværre så en masse stedder hvor man havde brugt dynamit til at fiske med, men i det mindste tog vores selskab også afstand fra de handlinger. - Angående vulkaner så så vi en tzunami-dannet saltvandssø, der var skabt af et vulkanudbrud, som havde gjort en 4km høj vulkan til en 2 km høj en af slagsen. Vulkanen/bjerget sejlede vi også forbi senere. Vi så også en vulkan om natten, hvor man kunne se genspejlet af den glødende lava oppe i skyerne. Denne vulkan var et halvt år forinde pludselig gået i udbrud og dækket selvsamme båd i aske, men heldigvis skete der ikke mere... Så det var med lidt spænding i maven at vi langsomt sejlede forbi den!


Men det var lidt mærkeligt at læse denne historie et par uger efter at være kommet hjem...

Hos Jyllands-Posten kan man læse hele historien. Senere fandt man flere af passagerene, men ikke alle.

Heldigvis var det vist ikke Peramtours, som vi rejste med, der havde denne ulykke, selvom om vi har læst om en ligneden episode for det firma på tripadvisor...

Vores rute er helt umulig at tegne på et kort (da nogle af øerne er utrolig små) så således ud:

Lombok – Perama Resort – Satonda – Komodo Island – Labuan Bajo – Rinca Island – Moyo Island – Kramat Island – Lombok


Pointen er at det var en lang sejltur på 5 dage, med nogle få timers holdt hver dag. Dette betød altså at vi også sejlede om natten!
I tørtiden, hvor vi var afsted, er det meget normalt med blæsevejr, hvilket der ikke var nogen der havde fortalt os. Jeg var skrækslagen den første nat! Havde jeg bare vist at det var normalt, var jeg nok ikke blevet så bange. Men jeg havde jo læst en grum historie på nettet inden, om nogen der sejlede, hvor det blæste for meget, så de måtte hoppe i vandet med deres barn uden rednings udstyr fordi der ikke var nok. Jeg tjekkede vores båd med det samme, og der var styr på tingene -heldigvis!

Men nok om opmuntring og advarsel, nu er det tid til at se nogle billeder fra rundturen på Rundtur på Lomboksejlturen, mere sejltur og småøer (kommer senere) og fra Komodo (kommer senere) og Rinca Island (kommer senere):

Lombok

Hvem hade troet at rør fra Hammel havnede i Indonesien?

Besøg i pottemager landsby
LØBEÆNDER!!!! Ja dem fra fugleshowet i Ree Park - her passede de bare rismarkerne!


En lille snack i bussen
Will Turner? ;)
Sejlturen

Det blæste en smule, så der var problemer med at få ankeret til at sidde fast...
Man spiser hvor man sover... Men det var faktisk en ret fin buffet de diskede op med til hvert måltid!
Vores første Ø: Perama resort! Vi kunne godt se at det trak op til uvejr....


Crew hyggede om os på stranden :)
Her sov vi så på  "upper deck" som altså var forenden af båden. Vi var i alt et par og føre ombord! Det var luksus med 4mm madrasser puder og korte tæpper.... længeleve vores lagenposer der kunne holde på tæpperne i blæsevejret. Vi ende faktisk med at vende os til at det gyngede og fik adskillige timers søvn de sidste par dage på turen. Men er man ikke søstærk, eller hvis det blæser 10m/sek og derover kan det anbefales at man tager en søsyge pille!
Toilet forholdene var heldigvis super fine, og med rigtige brusere (med saltvand)!
De to par bageres er franskmænd, hende ved siden af Runes plads var vist også fra frakrig og yders til højre er Andrea fra Venezuela (fik en trøje hun selv har designet!)


 .... to be continued....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar