søndag den 3. maj 2015

Wanderlust vs. adventurelust....!

Om seks dage sker det!
Shinimichi og jeg drager til Island, og nu har jeg pludselig fået enormt kriller i maven, jeg er faktisk blevet NERVØS..

Jeg gik og troede at jeg vat sådan en sej adventure-tøs, der bare skulle udforske verden non-stop. Jeg har været spejder i 8 år, så man skulle synes jeg var vant til primitiveforhold.
Men SANDHEDEN er, at jeg på mine gamle dage er blevet tryghedsnarkoman og elsker civilsationens glæder så som lambi-toiletpapir og en blød seng.

Jeg har lægtes efter et eventyr lige siden jeg var afsted på mit sidste, og synes at en tur til Island sammen med min tidligere jungle-, dykker- og bjergbestiger buddy Shenne og Michelle, var den fantastiske kombination for et nyt eventyr.
Er bare bange for at vores eventyr er ved at blive lidt for VILDT til mig, og det havde jeg altså ikke forventet da vi bookede rejsen... Jeg lover at jeg tager afsted på fredag, men hvor meget eventyr det bliver til ved jeg ikke? Måske jeg gror fast i Reykjavik og den blå-lagune en hel uge - og det var altså ikke planen:

Island er et civiliseret land, det er nærmest Danmark-2, bare med lidt vulkaner og geyserer til at peppe landskabet op. Og vulkaner har jeg efterhånden stiftet bekendskab med en del gange i Indonesien, så det skulle der jo ikke være nogen ben i, sgu man tro...
Vi har planlagt turen i lang tid, eller det har i hvert fald ført til mange timers wanderlust at tænke over det vi kommer til at opleve. Men måske vi ikke har været grundige nok, for her de sidste par dages tid er jeg blevet noget overrasket over hvad der venter os.

Jeg kender mange der har været  på Island, pice of cake, selv mine forældre har kørt øen rundt i den gamle fiat vi havde den gang. Min far er geografilærer og har bildt mig ind at Island får lidt nedbør, og dermed lidt sne - og det har jeg stolet blindt på!
SNYDT! Der har været snestorm, og det ligner at sneen har tænkt sig at blive liggende! Og jeg aner IKKE hvordan man sætter snekæder, eller om der overhovedet er snekæder med til den lille hyundai i10 vi har været så fjollet at låne!

Hvad fanden har vi i grunden tænkt på? Først kom vi til at leje en bil i den forkerte lufthavn, og først bagefter opdager vi at der kun er 4 sæder + et mikroskopisk bagagerum. Hvordan fan vi skal være 3 mennesker, 3 TYKKE dyn soveposer, 3 tykke isolerede luftmadrasser med dun og skum, trangia spise grej, vandrestøvler, tykke trøjer og ikke mindst oseaner af fotoudstyr i den lille bil, det begriber jeg ikke! Planen var at vi "kun" skulle køre 250km om dagen i den i gennemsnit, hvilket er en hel del i mit perspektiv. Men efter at have tjekket farbarheden på de Islandske veje , bliver det nok en hel del mere og i et noget langsommere tempo.

Jeg har bekymret mig lidt om hvordan vi skulle slå telt op på lavasten, jeg havde ikke overvejet at is/sne kunne være et problem.
Og det faktum at Island er et land uden træer, gør det nok også rimelig problematisk at tænde et blå at varme sig ved om aftenen.  Og er der en sneskraber med til bilens runder? HVORFOR lejede vi ikke en fuldtudrustet 4-hjulstrækker?
Og nu har vi også opdaget at campingpladserne først åbner om en måned. Det vil sige at der nok ikke er adgang til toilet og badefaciliteterne! Længe leve hotpots! Og så krydser jeg virkelig fingre for at min mave når at komme i orden i løbet af de næste par dage - det er hård kost at blive behandlet for mavesårs-bakterie, så ser ikke just frem til at træde af på naturens vegne i det fri/frostgrader.

Min største bekymring før jeg opdagede vejr og vejforholdene var om vores liggeunderlag kunne være i teltet, hvilket har ført til lidt af et cirkus i vores stue og have... Det virker lidt fjollet nu.

Krydsfingre for at jeg bare er en pivskid og at turen faktisk bliver lige så fantastisk, som vi har drømt om. En ting er sikkert - dette bliver et ægte EVENTYR!

Her kommer lidt billeder af hvad der venter og vores forberedelser med at finde det rette grej og udstyr:
det vi havde tænkt at se
vejnettets farbarhed (neden for fra webcam)



telt og dynejakke fundet hos mor og far!

uh teltet ser lidt lille ud! kan vi være der?

så langt så godt!

weee de 3 liggeunderlagener kan være der!
jeg forudser elektrisk stød og ulet går på den tur!

2 kommentarer:

  1. Rolig rolig - der hele skal nok gå og det bliver spændende! Der står jo ikke angivet på nogle af ruterne, at man skal have en 4-hjulstrækker, så det tror jeg altså ikke er nødvendigt. Godt nok er der sne, men hvis du kigger på billederne, så er vejene jo ryddet (hvertfald hovedvej 1, som vi primært skal køre på). Det eneste sted, som vi nok skal bruge lidt længere tid på at køre er strækningen på syd-øst kysten. Til gængæld virker det som om, at vi nok kommer til at skrotte Hljodhaklettar, Rau∂hólar og Krafla, så der har vi jo noget tid at hente. Der er jo heller ikke nogen, som siger, at vi absolut skal køre hele vejen rundt. Vi må jo bare tage det, som det kommer.

    Og hvis det ikke går med at sove udenfor i telt, så er det heller ikke værerer end at vi må leje et værelse. Så er der jo både varme og toilet.

    Det bliver sjovt, spændende, udfordrende.
    Vi skal bare gribe Island an med et smil :-)

    SvarSlet
  2. Bare rolig, jeg har ikke mistet modet :) blev bare grebet af en stemning af panik :P

    SvarSlet